Meditációs tanfolyam - Csikung tanfolyamok, stressz oldás, meditációs tanfolyamok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Meditációs tanfolyam

TANFOLYAMOK
Közlemény tanfolyamainkról !!!

A Mingtang Egyesület, az Önfejlesztésért Alapítvány és a Nabú  és Társai Kft. megszüntetését végelszámolással 2014 évben megkezdtük, ezért a Mingtang Központ telephelyén tanfolyamokat nem tartunk, a továbbiakban csak jótékonysági tanfolyamokat tartunk évente 2-3 alkalommal bérelt teremben, melyeken való részvétel feltételei a következők:

 • Minimum 10 fő részvétele (elözetes regisztrációval).

 • Az általunk megadott négy nonprofit alapítvány egyike részére min. 10000 Ft befizetése, (ezek nevét és számlaszámát weblapunkon a későbbiekben közzé tesszük).*

 • A tanfolyamot bérelt helység tartjuk annak bérleti díjának arányos részének befizetése a tanfolyam kezdetén a bérbeadó pénztárába.


Megjegyzés: *A szóbajöhető nonprofit alapítványok megjelölése a későbbiekben történik, de ilyenek lehetnek  például gyermekek élelmezésével foglalkozó, vagy állatmenhelyet fenntartó alapítványok.

Regisztráció >>>>>>>>>


Mingtang Meditációs Tanfolyamok

A Mingtang Meditációs Tanfolyamok célja az ÖNFEJLESZTÉS, út az önmegvalósítás felé.  A most induló tanfolyam sorozat az Önfejlesztő meditációk (Dr. Berend Róbert Édesvíz Kiadó 2006) című, kínai meditációs technikákat bemutató könyvére épül, melynek első része az alapozó szint.

A tanfolyamok max. 8 fős, kiscsoportos formában indulnak.

Mit nyújtanak a Mingtang Meditációs Tanfolyamok?

ÖNMEGVALÓSÍTÁST. Az egyéni életútnak a megtalálását, amely az önfejlesztésen keresztül vezet a sikerhez, beteljesülés érzéséhez. Felismerését annak, hogy mire vagyok képes, milyen irányban fejlesszem magam, ahhoz, hogy eredményes legyek? Miben lehetek jó? Festőként, sportolóként, családanyaként vagy akár matematikusként tudok kiteljesedni, felszínre hozva a bennem lévő képességeket?

BELSŐNYUGALMAT, BIZTONSÁGOT és STABILITÁST. Képességet a stresszel terhes mindennapok kezelésére, a problémák megoldására és amikor szükséges elengedésére. Belső harmóniát és ezáltal nagyobb, hosszabb ideig tartó terhelési szint elviselését, kiegyensúlyozott emberi, családi és munkahelyi kapcsolatokat.
INTUITÍV KÉPESSÉGEK FEJLŐDÉSÉT. Egyre több döntéselmélettel foglalkozó kutatásban ismerik fel, hogy az intuíciónak vagy más néven ráérzésnek milyen nagy jelentősége van a vezetői döntések meghozatalában. A sejtelmes, nem logikai következtetésen alapuló  "tudtam előre, hogy ez lesz", vagy a "szinte láttam", megérzések fejleszthetők és tudatos cselekvéssé fejleszthetők. Alkalmazásuk nem csak a munkában de a mindennapokban is segítség a jó döntés meghozatalában. Az intuíció átszövi az egyén mindennapi cselekvését, területe széles, fejlesztésének számos iránya van. A meditáció segítségével az intuitív képességek fejlesztése mellett rálelhetünk arra az irányvonalára amelyre szükségünk van.

Alkalmazottként,  vezetőként vagy  menedzserként, sportolóként vagy politikusként, felimérheti, hogy milyen nagy jelentősége van a nyugodt elmének a rendezett hétköznapi és munkahelyi légkör megteremtésében. Ennek több neves szakember és gondolkodó is komoly jelentőséget tulajdonít:

"A rendszeresen meditálók békésebbek, tevékenyebbek és kreatívabbnak érzik magukat, kielégítőbb kapcsolatuk az emberekkel, és jobban élvezik az életet."

Ronald J. Comer

"Amit az elme ismer, az a tudás; amit a szív ismer, az a szeretet; a meditáció pedig maga a létezés."

Osho

"A meditáció segít leküzdeni a krónikus szorongást, erősíteni az önbecsülést, elkerülni a súlyos depresszió visszatérését."

Atkinson és Hilgard

Mingtang Meditációk - alapozó szint

Az alapozó tanfolyamon több olyan kérdéssel foglalkozunk melyek az Önfejlesztő meditációk című könyvben nem kerültek részletesen kifejtésre. Ilyen például a mantra készítés technikája, vagy a szómandala készítése (mellyel megtalálhatjuk a számunkra legjobb fejlődési irányt, azt, amiben valóban jók lehetünk). Rövid kitekintést teszünk az idegtudomány és pszichológia területére, ahol napjainkban számos meditációval, relaxációval foglalkozó kutatás zajlik. Már a tanfolyam sorozat első része, az alapozó szint is teljes értékű ismertekkel szolgál a meditációs tevékenység megkezdéséhez.
A tanfolyam időtartama: 12 óra (6 x 2 óra). A tanfolyam időbeosztása attól függően változik, hogy heti két vagy három foglalkozásos formában kerül megrendezésre:

 • Heti két foglalkozás esetén 3 hét.

 • Heti három foglalkozás esetén 2 hét.

A foglalkozások az alapozó tanfolyamon 2 órásak, melyek első 45-50 percében a meditáció elméleti kérdéseivel foglalkozunk, majd rövid szünet után 60-70 perces meditációt végzünk.
A tanfolyamok kiscsoportokban indulnak, egy csoport maximális létszáma 6 fő.

Kihez szólnak a Mingtang Meditációs Tanfolyamok?
 • Azokhoz, akik szeretnék belső világuk feldolgozásával azt a nyugalmat és belső stabilitást megszerezni, amely személyes fejlődésük eléréséhez szükséges.

 • Azokhoz, akik megérzéseiket, intuíciójukat tudatosabbá szeretnék tenni, hogy ezzel többet értsenek meg a világból.

 • Akik szeretnének céltudatosan fejlődni, eredményeket és sikereket elérni kiégés nélkül.

 • Azokhoz, akiknek kevés az idejük és szeretnének olyan mentális gyakorlatokat megismerni amelyekkel emelhetik életenergia szintjüket, növelhetik vitalitásukat és teljesítményüket.

 • Azokhoz akik szeretnék jól érezni magukat és lazítani a mindennapokban.

 • Azokhoz akik szeretnének betegségeiktől és stressz terheiktől megszabadulni, és szeretnének néhány univerzálisan használható meditációs technikát  a kezükbe kapni, amelyekkel lelkileg karban tarthatják magukat.

 • Azokhoz, akik szeretnék megismerni a meditáció és ezen belül a kínai meditáció csikunghoz kötődő belső iskolájának alapjait.

Jelentős a tanfolyam életmód harmonizáló hatása,  segítséget nyújt az egyén önfejlesztésében úgy egészségi állapota mint szellemi tevékenységének fokozása tekintetében.

A tanfolyam célja és leírása

A tanfolyam résztvevői megismerik a kínai meditációs technikák elméleti alapjait, a megfelelő  tartást, légzést, mantrák és mandalák készítését valamint használatát - melyek segítséget jelentenek  a gyors és célirányos fejlődés elérésében. Elméleti kérdésekkel alkalmanként 45-50 percben foglalkozunk, kitérünk a kínai energiatanra és az öt-elem szerepére az emberi élet kiteljesedésében. A tanult meditációk és módszerek pontos, következetes végzésével  kedvező mentális változások érhetők el: a stressz és depresszió oldódik, javul az koncentráló képesség, az intuitív képességek jelentős mértékben fejlődnek. A tanfolyam elsődleges célja a kínai meditáció technikai alapjainak megismertetése és begyakorlása mellett, egy nyugodt belső mentális állapot megteremtése mely az életfeladatok  célirányos elvégzésében segítséget nyújt. Foglalkozunk:

 • A meditáció főbb szabályaival és a vele elérhető eredményekkel.

 • A mantrák hatásával a meditációs folyamatban, az önátalakítást célzó mantrák készítésének alapjaival.

 • A résztvevők elsajátítják a meditáció gyakorlásának lényegét képező légzéstechnikát  mely segít a világ fejlődési vonalára való ráhangolódásában. Hatására megtalálhatjuk helyünket a világban.

 • A meditációk vizualizációs részei javítják az intuitív képességeket, melyek a későbbi tanfolyamokon tovább fejlesztve számos dologra alkalmassá teszik a gyakorlót (például öngyógyítás, memória és tanulási képességek fejlesztése).

 • A résztvevők megismernek olyan meditációt, melynek rendszeres végzésével holisztikusan karbantarthatják magukat, elkerülve az autoimmun betegségeket és stressz hatására létrejövő betegségek kialakulását.

 • A mandalák használatának alapjai mellett megismerik azt a technikát melynek segítségével olyan szómandalák hozhatók létre amelyek az egyén belső világában lévő feszültségek feloldásában segítséget nyújtanak, általuk feltárhatók a belső képességek, hajtóerők és meghatározhatók a reális életcélok, melyek irányában fejlődni érdemes.

Az alapozó szint az első lépcsője  egy modul rendszerben összeállított meditációs iskolának, de már önmagában teljes értékű gyakorlást tesz lehetővé.

További lehetőségek

A tanfolyam elvégzését követően 1,5 órás klubfoglalkozásokon lehet gyakorolni a megtanultakat. Természetesen a megszerzett ismeretek lehetővé teszik az önálló otthoni gyakorolást is. A tanfolyam  önmagában teljes értékű ismeretet ad a kínai meditáció alapjairól, megmutatja azt az utat mely a Kínaiak ősi tudásának a belső vagy más néven lágy csikungnak a lényegi része. Az alapok megismerése után a résztvevők érdeklődése esetén további tanfolyamokat tervezünk melyek a meditáció magasabb régióiba viszik el a gyakorlót, segítséget nyújtva a különleges képességek kifejlesztésében.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz